enellys.gr

Μετράμε αντίστροφα ανακυκλώνοντας

Μετράμε αντίστροφα ανακυκλώνοντας Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνωστά  τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, ή αλλιώς advent calendar. Για το νηπιαγωγείο  αποτελούν μια δραστηριότητα πολλαπλής χρησιμότητας, καθώς είναι στο χέρι μας  να την αξιοποιήσουμε με πολλαπλούς διδακτικούς και παιδαγωγικούς στόχους, όπως στα μαθηματικά ή στην επιδεξιότητα στο ψαλίδι…

Καθώς λοιπόν, φτάνει …το πλήρωμα του χρόνου για να μετρήσουμε αντίστροφα και φέτος για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, μπορούμε να κάνουμε τις ανάλογες προετοιμασίες!!!

Πώς; Η δική μου πρόταση είναι μια ιδέα που πήρα από το πολυαγαπημένο μου Pinterest.Τώρα που υπάρχει πληθώρα από ιδέες , προτάσεις και πληροφορίες εμείς θα βρούμε με ποιο τρόπο θα τις αξιοποιήσουμε, θα τις εξελίξουμε και τι θα μάθουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Έτσι, εδώ παρουσιάζω το δικό μου Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης, στο οποίο  θέλησα να δώσω …έναν αέρα ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας  ξεχασμένα στην αποθήκη ρολά από χαρτί κουζίνας που αποκτούν  ένα διαφορετικό χαρακτήρα και …σκοπό ύπαρξης!!!

Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα, εναλλακτική πρόταση για να μετρήσουμε τις μέρες της προσμονής!!!

Υλικά

  • 24 ρολά
  • Πιστόλι σιλικόνης
  • Κόλα σιλικόνης
  • Χαρτί του μέτρου(ή όποιο άλλο χαρτί διαθέτουμε)
  • Λεπτό χαρτονάκι(για το πατρόν των αριθμών)
  • Μικρές εκπλήξεις(π.χ. μπαλόνια, σοκολατάκια κ. λ. π.)

Βήματα

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα της κατασκευής στις ακόλουθες φωτογραφίες και να το δοκιμάσετε.

Μετράμε αντίστροφα ανακυκλώνοντας με ασπρόμαυρα πατρόν

Μετράμε αντίστροφα ανακυκλώνοντας με έγχρωμα πατρόν

Tip:

Όταν πλέον έχουμε ανοίξει όλα τα παραθυράκια, έχουν φτάσει τα Χριστούγεννα κι έχει ολοκληρωθεί η δραστηριότητα, μπορούμε να αποθηκεύσουμε την κατασκευή. Αφού “την ανανεώσουμε”, είναι εύκολο να την επαναλάβουμε την επόμενη χρονιά…με το καλό!!!

Καλή επιτυχία!!!

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης, το άρθρο “Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη(θεατρικό)” πατώντας ΕΔΩ. Θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την οργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Το γνωστό και αγαπημένο παραμύθι, Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη, σε εικονογράφηση Ελίζας Βαβούρη, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι η βάση και η έμπνευσή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *