enellys.gr

Εκπαιδευτικά κανάλια στο YouTube για μικρότερα παιδιά

To YouTube δεν προσφέρει μόνο διασκέδαση στους μικρούς θεατές του. Σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει και γνώσεις με τρόπο μάλιστα διασκεδαστικό και αποτελεσματικό. Υπάρχουν και εκπαιδευτικά κανάλια στο YouTube για μικρότερα παιδιά. Φυσικά, video λίγων λεπτών δεν μπορούν να προσφέρουν σφαιρική γνώση, ούτε να αντικαταστήσουν ένα καλό βιβλίο. Ωστόσο, μπορούν να μας δώσουν το έναυσμα για την ενασχόληση με αυτά ή να ικανοποιήσουν την περιέργειά μας.

Ακολουθούν προτάσεις για εκπαιδευτικά κανάλια στο YouTube για μικρότερα παιδιά

Educational TV

( https://www.youtube.com/watch?v=266f39_Fers&list=PL347F1F33BFE8AF9B)

Το παιδί μέσα από την πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων, «Ένα γράμμα μια ιστορία», μαθαίνει τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας μας. 24 χιουμοριστικές ιστορίες σε έμμετρο ρυθμό συνδυάζουν την παιδαγωγική με την τηλεοπτική γλώσσα. Επίσης, εισάγουν το παιδί στον κόσμο της αλφαβήτου και των γραμμάτων.

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ playlist

( https://youtube.com/playlist?list=PLZfopop1Ige6DYAX-24fkYJSMihfVilno )

περιλαμβάνει 16 βίντεο με μύθους του Αισώπου. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για τη διδακτική αξιοποίηση του κάθε μύθου, ως αφόρμηση για συζήτηση με τα παιδιά, είτε είμαστε γονείς, είτε εκπαιδευτικοί.

Greek Fairy tales

( https://www.youtube.com/@GreekFairyTales )

Μέσα από όμορφες εικόνες και υπό την συνοδεία όμορφων μουσικών τα μικρά μας παρακολουθούν αγαπημένα παραμύθια. Η κοκκινοσκουφίτσα, ο λύκος και τα 7 κατσικάκια, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ και πολλές ακόμα ιστορίες που τα παιδιά μας έχουν λατρέψει μπορούν να τους κρατήσουν συντροφιά για λίγες ώρες μέσα από την οθόνη μιας ηλεκτρονικής συσκευής.

Το κανάλι της Κυρα-Ρήνης

( https://www.youtube.com/@KyraRini/videos )

Η Κυρα-Ρήνη δεν έπαψε ποτέ ν’ αναζητά την αλήθεια που κρύβουν τα παραμύθια. Αποφάσισε να μοιραστεί την αλήθεια της με όλα τα παιδάκια, μικρά, μεγάλα και πιο μεγάλα -γιατί τα παραμύθια, όπως και τα όνειρα και η αγάπη, δεν έχουν ηλικία.

Το κανάλι της Παραμυθούς

( https://www.youtube.com/@iparamythou/featured )

Η Παραμυθού – η ηθοποιός Ριάνα Αθανασίου – αφηγείται με ζεστό, άμεσο και παραστατικό τρόπο παραμύθια, ιστορίες και μύθους του κόσμου για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Disney Greece

( https://www.youtube.com/channel/UCy84vrlfPcEniv1wuyTr3fw )

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών ζωντανεύουν μπροστά τους σε αυτοτελή επεισόδια διδακτικών ιστοριών. Η Πριγκίπισσα Σοφία, ο Μίκυ και οι φίλοι του, ο Νέμο και τόσοι ακόμα άλλοι που θα κάνουν τις ώρες τις οποίες τα παιδιά περνούν μπροστά στην οθόνη απόλυτα διασκεδαστικές.

Στο κανάλι της μουσικού Λένκας Πέσκου

( https://www.youtube.com/@LenkaPeskou/videos )

βρίσκουμε πλήθος γνωστά πολύ αγαπημένα. Βρίσκουμε επίσης, καινούρια δικά της μελωδικά τραγούδια για τα παιδιά που μπορούν να τα συντροφεύουν ευχάριστα.

Ελληνικά τραγούδια για παιδιά

( https://www.youtube.com/@user-em7ix1gd1o/featured )

Τραγούδια που θυμόμαστε και εμείς από τα παιδικά μας χρόνια ζωντανεύουν στις οθόνες μας και κινούνται μαζί με το παιδί. Το κουνελάκι, ο Μπάρμπα Μπρίλιος, το φεγγαράκι και ο γάιδαρος είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να ακούσει κάποιος στο κανάλι των παιδικών ελληνικών τραγουδιών και να περάσει πολύ ευχάριστα μαζί τους.

Counia bella

( https://www.youtube.com/@couniabellaTV/featured )

Το  counia bella , είναι ένα σύγχρονο, μουσικό- εκπαιδευτικό  κανάλι το οποίο απευθύνεται σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας. Επίσης λειτουργεί σαν βοήθημα σε παιδάκια με μαθησιακές δυσκολίες. Δύο γονείς εκπαιδευτικοί δημιούργησαν αυτό το κανάλι,  για τις ανάγκες του δικού τους παιδιού, με λίγη προσπάθεια και πολλή αγάπη για όλα τα παιδιά! Περιέχει βιντεάκια με κλασσικά και εκπαιδευτικά τραγουδάκια ,  με  ποιοτική μουσική και απλά ,προσεγμένα και  κατανοητά γραφικά. Το παιδί  θα γνωρίσει τα ζωάκια και τους ήχους τους , τα φρούτα, τα λαχανικά ,την αλφαβήτα. Θα μάθει να μετράει και άλλα πολλά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *