enellys.gr

Τα λουλούδια της συνεργασίας

Τα λουλούδια της συνεργασίας Είναι γνωστό πως όταν συνεργαζόμαστε, μόνο θετικά αποτελέσματα έχουμε να προσδοκούμε, να περιμένουμε και να βλέπουμε στην πράξη σε ό,τι κι αν είναι αυτό που καταπιανόμαστε. 

Έτσι εδώ, παρουσιάζω τρεις…. κατασκευές που συντελούν στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μικρών μαθητών, αλλά παράλληλα τους προσφέρουν χαρά κι ευχαρίστηση και βοηθούν στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας.   

1η κατασκευή

Κάποια στιγμή λοιπόν,  σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ιδέα, να δούμε να ανθίσουν στην τάξη του νηπιαγωγείου μας …τα λουλούδια της συνεργασίας, ναι, ναι καλά διαβάσατε … τα λουλούδια της συνεργασίας!!!

Και τι είναι αυτά; Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, όπως θα δείτε, φτιάξαμε «συνεργατικά» λουλούδια χρησιμοποιώντας αυτό το πατρόν

πατρόν για Τα λουλούδια της συνεργασίας

Τέσσερα κομμάτια αποτελούν κάθε λουλούδι. Μοιράζουμε σε ομαδούλες των τεσσάρων παιδιών από ένα εκτυπωμένο Α4. Κάθε παιδί ζωγράφισε το ένα τέταρτο του λουλουδιού χρησιμοποιώντας όποιες αποχρώσεις θέλει. Στο τέλος «συναρμολογήσαμε» πάνω σε χαρτί του μέτρου τον ανθισμένο κήπο μας!!! Εγώ, για πρώτη φορά, έδωσα στα παιδιά  τέμπερες με χρώματα σε παρόμοιους τόνους. Τα παιδιά το κατευχαριστήθηκαν, αρκετά θέλησαν να ζωγραφίσουν κι άλλα με πολλή χαρά και όταν στέγνωσε η ζωγραφική τους, έκοψαν το κομμάτι τους … σβέλτα, προκειμένου να τα ενώσουμε!!!

Tip: Στο τέλος, ενώνουμε στο πίσω μέρος π.χ. με χαρτοταινία, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να συνθέσουμε επιφάνειες διαφορετικών διαστάσεων. Εμείς, βρήκαμε ελεύθερο χώρο … ανάρτησης των δημιουργιών μας στην …πόρτα της τάξης μας! Αυτή άνθισε και  κάθε μέρα μας υποδεχόταν πολύχρωμη, χαρούμενη και προ παντός …δια χειρός  των μικρών μαθητών!!!

2η κατασκευή

Χρησιμοποιώντας ένα αγαπημένο υλικό, το χάρτινο πιάτο, κάθε μαθητής μπορεί να κατασκευάσει το δικό του ζωηρόχρωμο λουλούδι .Ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να σχεδιάσει σε χαρτόνι τα πέταλα και τα φύλλα για το κοτσανάκι (γλωσσοπίεστρο). Μετά θα τα κόψουν τα παιδιά. Εγώ αξιοποίησα «υπόλοιπα» χαρτονιών από άλλες χειροτεχνίες, έτσι ώστε να μην πάνε χαμένα. Κόλλησα με κόλλα σιλικόνης για πιο στέρεο αποτέλεσμα και ιδού το αποτέλεσμα….

3η κατασκευή

Μια ακόμα ιδέα, που μπορεί να γίνει κάρτα ή και μέρος της ανοιξιάτικης διακόσμησής μας (με ή χωρίς κόψιμο, μια και είναι μπελαλίδικο) είναι και αυτή

Το πατρόν είναι αυτό

πατρόν για Τα λουλούδια της συνεργασίας

Προτάσεις

  • Μπορείτε πατώντας ΕΔΩ να διαβάσετε το άρθρο “Στο δάσος με τα χρώματα θα μπω το μαγικό…” Όταν οι πελάτες του μαστρο -Τάκη μαθαίνουν ότι θα βάψει το σπίτι του, του χαρίζουν “…τα καλύτερα χρώματα. Τα μαγικά χρώματα…”
  • Επίσης, ενδιαφέρον υλικό με θέμα τα ΧΡΩΜΑΤΑ. Αυτό το υλικό το οποίο συγκεντρώνω και ανανεώνω συνεχώς με ιδέες που βρίσκω στο διαδίκτυο. Σας προτείνω να το ανακαλύψετε στον πίνακά μου στο Pinterest πατώντας ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *