enellys.gr

«Τα αγαπημένα μου» 1+1 δραστηριότητες για την αρχή της σχολικής χρονιάς

«Τα αγαπημένα μου» 1+1 δραστηριότητες για την αρχή της σχολικής χρονιάς. Κάθε Σεπτέμβρη στις αρχές της σχολικής χρονιάς επιβάλλεται να γνωριστούμε μεταξύ μας με δραστηριότητες, παιγνίδια και ιδέες που εξυπηρετούν παιδαγωγικούς στόχους. Παράλληλα, χρειάζεται να δέσουμε μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου σαν ομάδα, διατηρώντας παράλληλα ο καθένας τη μοναδικότητά του με όλα εκείνα τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα που μας συνθέτουν.

Έτσι λοιπόν, προτείνω «Τα αγαπημένα μου», δυο δραστηριότητες δοκιμασμένες μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου οι οποίες έγιναν αποδεκτές με χαρά από μαθητές και γονείς που συνεργάστηκαν για να τις παρουσιάσουν στην ολομέλεια.

«Τα αγαπημένα μου» 1+1 δραστηριότητες για την αρχή της σχολικής χρονιάς

«Τα αγαπημένα μου» #1

 Κάθε μαθητής πήρε σπίτι του ένα χαρτονάκι λίγο μεγαλύτερο από Α4,όπου πάνω είχα προσαρμόσει το κεφαλάκι. Μπορείτε να εκτυπώσετε το πατρόν και να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει, αγοράκι ή κοριτσάκι

ΠΑΤΡΌΝ ΑΓΟΡΙ ΚΟΡΙΤΣΙ

Το χαρτόνι το είχα τσακίσει όπως βλέπουμε στη φωτογραφία

«Τα αγαπημένα μου»

Παράλληλα πάνω του είχα καρφιτσώσει το ενημερωτικό σημείωμα που ακολουθεί και μπορείτε να το εκτυπώσετε πατώντας Λήψη

το οποίο συνόδευε την εργασία για το σπίτι. Επίσης, επεξηγούσε στους γονείς με ποιο τρόπο χρειαζόταν να βοηθήσουν το παιδί τους ώστε να ολοκληρώσει τη χειροτεχνία.

Κι έτσι, «Τα αγαπημένα μου» κατέφθασαν στην τάξη μας !!! Οι μικροί μου μαθητές με πολύ υπερηφάνεια και χαρά παρουσίασαν τον εαυτό τους στους συμμαθητές τους!!!

Ενδεικτικά, κάποια από τα αγαπημένα είναι και αυτά:

«Τα αγαπημένα μου» #2

Μοίρασα σε όλα τα παιδιά από μία σακουλίτσα χάρτινη. Πάνω της είχα καρφιτσώσει σημείωμα με τις απλές οδηγίες για τη δραστηριότητα.

«Τα αγαπημένα μου» 1+1 δραστηριότητες για την αρχή της σχολικής χρονιάς

Μπορείτε να τις εκτυπώσετε πατώντας Λήψη

Φυσικά, τις είχαμε συζητήσει αναλυτικά και μέσα στην τάξη, προηγουμένως. Την επόμενη μέρα κάθε μαθητής έφερε και παρουσίασε τέσσερα πράγματα που αγαπά κι επέλεξε να παρουσιάσει στην ομάδα της τάξης του.

Όλη η δραστηριότητα έγινε αφορμή για δημιουργική συζήτηση και ανάπτυξη με απλά βήματα για την αποδοχή του εαυτού μας και της διαφορετικότητάς μας.

Πατώντας ΕΔΩ διαβάστε το άρθρο μου “Μαθαίνω το όνομά μου” . Μια δραστηριότητα που μπορούμε να οργανώσουμε τώρα στις αρχές της χρονιάς. Τώρα που ξεκινάμε να γνωριστούμε, μιλάμε για τον εαυτό μας, τι μας κάνει ξεχωριστούς και ιδιαίτερους, διαφορετικούς μέσα στην ομάδα, στην τάξη και τόσα άλλα …

Πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες που έχω συλλέξει μέσα από το διαδίκτυο για τη θεματική ενότητα “Ο εαυτός μου” μπορείτε να βρείτε στο προφίλ μου στο Pinterest πατώντας ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *