enellys.gr

Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!

Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως! Στις 21 Δεκεμβρίου χαρίζουμε βιβλία! Μια μοναδική ιδέα …… την 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο, τη μεγαλύτερη και πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου, θα την φωτίσει το πιο μεγάλο φως του κόσμου.

Το ELNIPLEX και η πολυάριθμη ομάδα βιβλιοπωλείων από όλη την Ελλάδα «Είμαστε το Βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» οραματίστηκαν, συνεργάστηκαν και κάνουν πράξη ως ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, τους μαθητές, τα παιδιά μας αυτή τη μέρα … την 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ... Χιλιάδες φωτεινά αστέρια θα ανάψουν στον σκοτεινό ουρανό χαρίζοντας την ομορφιά του πιο φωτεινού έναστρου ουρανού. Πώς;

Αγόρασε ένα βιβλίο

Αντάλλαξε ένα βιβλίο

Δανείσου ένα βιβλίο

Δάνεισε ένα βιβλίο

Χάρισε ένα βιβλίο. Δυνάμωσε το φως.

Δυναμώνουμε το φως σε νου και καρδιά με τα βιβλία!

Στα πρότυπα του σπουδαίου Ισλανδικού εθίμου Jolabokaflod, της Χριστουγεννιάτικης Βιβλιοπλημμύρας, όπου εδώ και 80 περίπου χρόνια όλοι σχεδόν οι Ισλανδοί αγοράζουν, ανταλλάσσουν και διαβάζουν βιβλία την παραμονή των Χριστουγέννων, έγινε η σκέψη να καθιερωθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο μια τέτοια ημέρα που θα υψώσει τη φιλαναγνωσία ως τον ουρανό!

Η διακεκριμένη εικαστικός και εικονογράφος, Φωτεινή Στεφανίδη, ήταν αυτή που έδωσε μορφή στην  επίσημη αφίσα της πανελλαδικής αυτής φιλαναγνωστικής πρωτοβουλίας. Αυτή η αφίσα αποτελεί και το οπτικό μήνυμα της 21ης Δεκεμβρίου.

Με την πρωτοβουλία αυτή καλούμαστε όλοι να συνταχθούμε με το μεγάλο φως που έρχεται, το φως των βιβλίων και να την αγκαλιάσουμε με ενθουσιασμό.

Ας αγοράσουμε, ας χαρίσουμε, ας δανείσουμε κι ας δανειστούμε βιβλία με όσους μπορούμε, σε όσους αγαπάμε.

Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!

Μπορείτε επίσης, να διαβάσετε το άρθρο Ακούμε ελεύθερα μελωδικές αφηγήσεις παιδικών βιβλίων σε ένα padlet , όπου θα βρείτε αφηγήσεις παραμυθιών και βιβλίων γνώσεων για ελεύθερη και δημιουργική ακρόαση συγκεντρωμένες σε ένα padlet.Τις αφηγήσεις αυτές μας προσφέρει  η ενότητα 10 Λεπτά ακόμη των ραδιοφωνικών εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος, μια ενότητα μελωδικών αφηγήσεων παραμυθιών για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *