Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο… Ένα padlet για τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως αυτό που ετοίμασα, μπορεί να γίνει χρήσιμη συντροφιά για τα παιδιά τώρα που τα σχολεία έκλεισαν. Πότε όμως;
Η δική μου απάντηση είναι η εξής:
τις ώρες της . . . βαρεμάρας, της χαλάρωσης. Τις στιγμές που ακολουθούν, αφού έχουν προηγηθεί χωρίς σταματημό τα εξής:
παιγνίδι, παιγνίδι, φρούτα δροσιστικά, παιγνίδι, παγωτά, μπάνια, βόλτες, παιγνίδι, παιγνίδι και . . .ξανά παιγνίδι… ανεμελιά και ελευθερία και διασκέδαση
Όταν δηλαδή η κούραση από τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές δραστηριότητες τα έχει ξεθεώσει, τότε ναι!!! μπορεί επιλεγμένο υλικό μέσα από μια οθόνη να τους κρατήσει παρέα για λίγο χρόνο.
Εδώ λοιπόν, πατώντας στον σύνδεσμο Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο θα βρείτε ένα padlet για τις καλοκαιρινές διακοπές. Είναι ένας απλός ψηφιακός δηλαδή πίνακας, τον οποίο έχω χωρίσει σε ενότητες.
Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο…
Ένα padlet για τις καλοκαιρινές διακοπές-τι περιέχει
Οι ενότητες αυτές είναι αγαπημένα τραγούδια και γνωστά παραμύθια, φύλλα εργασίας και ιδέες για απλές και δημιουργικές κατασκευές, παιγνίδια και εικονόλεξα, υλικό που αφορούν κυρίως παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχο έχει να τα απασχολήσει ευχάριστα και διασκεδαστικά. Έχω δοκιμάσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του υλικού στην καθημερινή παιδαγωγική πρακτική μέσα στην τάξη μου. Οι μικροί μου μαθητές το έχουν αγαπήσει και αυτό ήταν ένα κίνητρο να το συγκεντρώσω εδώ.
Καθεμιά ενότητα περιέχει δημοσιεύσεις σε στήλες. Πατώντας πάνω σε κάθε δημοσίευση, ανοίγει καινούργιο παράθυρο. Εκεί βρίσκετε το περιεχόμενό της και μπορείτε π.χ. να δείτε και να ακούσετε ένα βίντεο, να ακούσετε την αφήγηση ενός παραμυθιού και να εκτυπώσετε ένα φύλλο εργασίας, να δείτε μια κατασκευή κ.ά.
Επίσης, δίπλα σε κάθε στήλη αλλά και στο κάτω μέρος, μπορείτε να σύρετε την μπάρα και να εξερευνήσετε έτσι το διαθέσιμο υλικό.
Καλή διασκέδαση στα παιδιά με προσεκτικά επιλεγμένες δροσερές δραστηριότητες τις ώρες της καλοκαιρινής ανάπαυλας…
Στην ανάρτηση Παίζουμε με τα βιβλία στις διακοπές και όχι μόνο… μπορείτε να ανακαλύψετε πώς με πολύ απλούς, ενδιαφέροντες και ανέξοδους τρόπους, μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στα βιβλία, να τα κάνουμε να τα αγαπήσουν και να τα κάνουν μέρος της καθημερινής τους ζωής.