enellys.gr

Γλυκό καλωσόρισμα με cheesecake

Γλυκό καλωσόρισμα με cheesecake

Γλυκό καλωσόρισμα με cheesecake

Όταν υποδεχόμαστε κάποιον επισκέπτη ή φιλοξενούμενο στο σπίτι μας  θεωρούμε ευχαρίστηση και χαρά μας να του προσφέρουμε  ένα γλυκό κέρασμα.

Έτσι λοιπόν, σαν καλωσόρισμα και για το καλό και γούρικο ξεκίνημα σε αυτό το νέο μου, διαδικτυακό σπίτι, όπου μου κάνετε την τιμή να με επισκεφθείτε,  σκέφτηκα  ότι το πολυαγαπημένο μου τσηζ κέικ με βατόμουρα είναι ό, τι πρέπει. Πιθανόν, να σκεφτεί κανείς βέβαια γιατί βατόμουρα; ή αν δεν διαθέτουμε βατόμουρα με τι άλλο θα μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε. Φυσικά, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με φράουλες για παράδειγμα, φρέσκες  ή κατεψυγμένες, απλώς εγώ έχω στον κήπο μου βατόμουρα τα οποία καταψύχω και διατηρώ όλο το χρόνο. Άλλωστε η αρχική συνταγή είναι με κομπόστα βύσσινο που μπορούμε να την αντικαταστήσουμε –κατά τη γνώμη μου με όποια κομπόστα διαθέτουμε. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα της επιλογής μας.

Γλυκό καλωσόρισμα με cheesecake

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 και ¼ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή βρώμης ή γκρανόλα
  • 200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 πακέτο τυρί τύπου φιλαδέλφεια
  • 1κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • Περίπου 300 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα βατόμουρα
  • 40 γρ. κόρν φλάουερ
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη(εγώ προτιμώ 2-2,5)

Εκτέλεση:     Σε στεγνό κάδο του πολύτιμου βοηθού μου, του θερμομίξ, βάζω τα μπισκότα και τα θρυμματίζω στην ταχύτητα 9 για 1 λεπτό. Μειώνοντας την ταχύτητα στο 4 προσθέτω τη λιωμένη μαργαρίνη από το άνοιγμα, ώσπου να αναμιχθεί καλά. Αδειάζω το υλικό σε ταψάκι ή σε ποτήρια ή μπωλ ή βαζάκια γυάλινα. Εδώ να πω ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαζάκια που μας έχουν μείνει από μαρμελάδα κ.ά. και να τα κλείσουμε με το καπάκι τους ώσπου να καταναλωθεί το γλυκό.

Μέσα στον κάδο μου έβαλα το τυρί φιλαδέλφεια και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάω για 1 λεπτό στην ταχύτητα 5 ρίχνοντας το χυμό λεμονιού λίγο λίγο από το άνοιγμα του καπακιού.

Αδειάζω την κρέμα πάνω από το μίγμα του μπισκότου μέσα στα ποτηράκια.

Στον κάδο βάζω τα φρούτα και συμπληρώνω με νερό ώσπου να φτάσει το υλικό τα 500 γραμμάρια.

Προσθέτω τη ζάχαρη(εγώ τελευταία, έχω αρχίσει και βάζω την μισή ζάχαρη-γίνεται το ίδιο εύγευστο) και το κορν φλάουερ και προγραμματίζω για 6 λεπτά, στους 100 βαθμούς, ταχύτητα 4.

Αδειάζω το ζεστό μίγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα ή κάτι ανάλογο πάνω από την κρέμα στο ποτηράκι, δημιουργώντας έτσι «μια αντίσταση», ώστε να μην πέσει το ζεστό υλικό κατευθείαν πάνω στην κρέμα, γιατί θα αναμιχθούν τα δυο υλικά-κάτι που το έχω πάθει-, ενώ εμείς θέλουμε να δημιουργηθεί άλλο στρώμα κρέμας.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω κομμάτια από το φρούτο που χρησιμοποιήσαμε ή την κομπόστα.

Αφού κρυώσει εντελώς, τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε το γλυκό κρύο. Διατηρούμε βέβαια, στο ψυγείο.

Παραδοσιακή παρασκευή της συνταγής:

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί με τον παραδοσιακό τρόπο με οποιοδήποτε μπλέντερ, μίξερ ή κουζινομηχανή διαθέτουμε. Απλώς τροποποιούμε λίγο τη διαδικασία παρασκευής, ως εξής:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτουμε. Ακόμα και κομματάκια να έχουν μείνει, εμένα προσωπικά μου αρέσουν. Επίσης, μου άρεσε η αντικατάστασή τους με γκρανόλα σε μία «δοκιμή» που έκανα. Αναμιγνύουμε τα υλικά για τη λευκή κρέμα με όποιο τρόπο μπορούμε, ακόμα και με το χέρι και οποιαδήποτε σπάτουλα. Για να καλύψουμε το γλυκό μας αντί για την κόκκινη κρέμα που παρασκεύασα με τον πολύτιμο βοηθό μου το  θερμομίξ, αν δεν το διαθέτουμε, μπορούμε να αραιώσουμε-με προσοχή- με λίγο νεράκι και λίγο κορν φλάουερ και να «δέσουμε» κομπόστα ή μαρμελάδα δικής μας επιλογής ή ακόμα πιο εύκολα, αν μας αρέσει η πολύ γλυκιά γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κομπόστα ή την μαρμελάδα όπως είναι, στην αρχική τους σύσταση, χωρίς να αραιώσουμε. Επειδή, αυτή τη συνταγή την έχω παρασκευάσει άπειρες φορές, προτιμώ να είναι λιγότερο γλυκιά, αλλά αυτή είναι προσωπική μου προτίμηση.

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *