Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για Τραγανή και Πανεύκολη Homemade Γκρανόλα και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολήσει, χαρίζοντας στην οικογένειά σας γλυκές homemade αναμνήσεις!!!
Τραγανή και Πανεύκολη Homemade Γκρανόλα
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 120 γρ. μέλι(εγώ χρησιμοποίησα πετιμέζι, γι’ αυτό και το τελικό χρώμα είναι λίγο πιο σκούρο απ’ ότι συνήθως)
- 90 γρ. Ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 15 γρ. κανέλλα
- 400 γρ. νιφάδες βρώμης
- 200 γρ. ξηροί καρποί και σπόροι (εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο συνδυασμό υλικών θέλουμε ή έχουμε στη διάθεσή μας).Για παράδειγμα, εγώ είχα στο σπίτι κι έβαλα στη συνταγή αμύγδαλα, σταφίδες, ηλιόσπορους και κράνμπερις. Αν μας αρέσουν ταιριάζουν μια χαρά και αποξηραμένα φρούτα που μπορεί να έχουμε -σε κομματάκια βέβαια.
Εκτέλεση:
1.Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 β. C
2.Βάζω στον κάδο του πολύτιμου βοηθού μου, του θερμομίξ, το μέλι, το ηλιέλαιο, την κανέλλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνω για 4΄λεπτά/100 βαθμούς C/ταχύτητα 2
3.Προσθέτω τη βρώμη,
τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους
και ανακατεύω για 30sec /ταχύτητα αντίστροφη 2,5
4.Βάζω ένα αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου μας και απλώνω το μίγμα
5.Ψήνω 15 λεπτά στους 170 βαθμούς C
6.Βγάζω τη λαμαρίνα και με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα ανακατεύω τη γκρανόλα και ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα.
7.Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω ξανά με το κουτάλι και σπάω σε μικρά κομμάτια πριν γίνει το μίγμα στέρεο και σκληρό.
Μπορούμε να τη διατηρήσουμε σα φρέσκια, για περισσότερο από 4 μήνες σε αεροστεγή βάζα ή δοχεία. Είναι κάτι που έχω δοκιμάσει και όντως ισχύει.
Παραδοσιακή Παρασκευή της συνταγής:
Σε ένα αντικολλητικό –κατά προτίμηση –σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά στο βήμα 2 και στο ίδιο σκεύος ή σε ένα μεγαλύτερο μπωλ προσθέτουμε και τα υλικά από το βήμα 3 και αναμιγνύουμε ελαφρά. Κατά τα άλλα, ακολουθούμε τη συνταγή, όπως ακριβώς την περιγράφω πιο πάνω.
Η παρασκευή της σημερινής συνταγής, της Τραγανής και Πανεύκολης Homemade Γκρανόλα, είναι πραγματικά απλούστατη, γευστικότατη και σε αρκετή ποσότητα. Αποτελεί μια τόσο εύκολη, θρεπτική και υγιεινή λύση για σνακ ή πρωινό και μπορούμε να τη συνδυάσουμε θαυμάσια με γάλα ή γιαούρτι, ακόμα και με φρέσκα φρούτα. Επίσης, μπορούμε να την προσφέρουμε μέσα σε ένα ωραίο δοχείο, σαν δώρο σε φιλικά μας πρόσωπα. Δεν συγκρίνω την παρασκευή της σπιτικής με τη γκρανόλα που αγοράζουμε, φυσικά. Από άποψη ποιότητας υλικών, ποσότητας, κόστους; Τι να πρωτοσυγκρίνω;
Πραγματικά, το να φτιάξουμε τη δική μας Τραγανή και Πανεύκολη Homemade Γκρανόλα είναι τόσο απλό που μια φορά να δοκιμάσετε δεν θα αγοράσετε πάλι …
Προτάσεις
Στο προφίλ μου στο Pinterest θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές με αλμυρές και γλυκές γεύσεις που θα σας βοηθήσουν στις επιλογές σας για το καθημερινό τραπέζι
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ μια ακόμα γλυκιά και πανεύκολη συνταγή, το Γλυκό καλωσόρισμα με cheesecake
Πρέπει να είναι υπέροχη….θα την δοκιμασω….
Γειά σου, Διονυσία μου!!!Σου συστήνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσεις με όποιους συνδυασμούς υλικών θέλεις και να μου γράψεις εδώ τις εντυπώσεις σου!!!Είμαι σίγουρη ότι θα μείνεις ικανοποιημένη!!!